Kajakpolo regler

Vi bliver tit spurgt om vi følger de officielle kajakpolo regler, og hvordan man spiller kajakpolo i det hele taget. I nedenstående blog indlæg vil vi forsøge at beskrive hvordan kajakpolo spilles hos Bryggens Kajakpolo. 

Om kajakpolo regler

Vores regler er en egen-fortolkning af de officielle kajakpolo regler. Vi har naturligvis taget udgangspunkt i de rigtige regler, men igennem årene har vi justeret dem en hel del. Det har vi gjort for at opnå et bedre flow i spillet, og en bedre oplevelse for vores kunder. Så det er klart vores opfattelse at de regler vi spiller med nu, er optimeret for vores kunders bedste.

Reglerne kort beskrevet

Hvis vi skal give en lyn introduktion af de regler vi spiller efter, så hedder de noget i retning af:

  • Du må max holde fast i bolden i 3 sekunder, efter de 3 sekunder skal den kastes uden for egen rækkevidde
  • Lad være at slå mod- eller medspillere med pagajen, vær i det hele taget meget forsigtig med den
  • Hvis du falder ud af kajakken, er du ude af spillet, indtil du kommer op igen.

Dertil kommer et par sikkerhedsforanstaltninger vi lige briefer om, og så er i ellers klar til at spille.

3 sekunders reglen

Oprindeligt er det faktisk en 5 sekunders regel, men hvis vi introducerer den som en 3 sekunders regel, går der som regel 5 alligevel 🙂 Spøg til side, 3 sekunder giver et rigtig godt flow i spillet, og udfordrer deltagerne til at træffe hurtige, men ikke altid de bedste beslutninger. 3 sekunders reglen skal naturligvis erstatte det at drible, som selvsagt er svært på vandet.

For at ophæve 3 sekunders reglen, skal bolden spilles ud af egen rækkevidde. Så snart den har været det, må den samles op af alle, også af den spiller det lige har kastet bolden afsted.

Pagajer

En pagaj er et formidabelt slagvåben, og hvis vi ikke konstant var over vores deltagere, skulle vi have et lægehold ansat. Til trods for at vi har mange tusinde deltagere igennem vores kajakpolo årligt, så slipper vi (7, 9-13) med en enkelt eller to der skal have syet et par sting. Typisk indrømmer de der er kommet til skade, at de har været alt for voldsomme, og har ignoreret vores henstillinger.

Men omgang med pagajen er naturligvis for jeres egen sikkerheds skyld. Fingre er typisk det sted der er mest udsat. Pigehold har en tendens til at glemme at pagajer har to ender, så når de sidder og kigger på den ene ende, så glemmer de at der er noget der svinger rundt i den anden ende.

Vi giver en garanti for, at hvis i er for vilde med jeres pagajer, får en skideballe eller en henstilling af vores instruktører. Mest for jeres egen skyld.

Takling

Så kommer de sjove regler. Man må faktisk gerne takle i kajakpolo. Og man må rigtig gerne takle de andre i vandet. Som tidligere nævnt, er man ude af kajakken, er man ude af spillet. Så man kan altså opnå en fordel ved at smide modstanderen en tur i baljen.

En takling skal foregår ved et rent skub på modstanderen. Det er ikke tilladt at holde i modstanderens redningsvest, ligesom det ikke er tilladt at takle kajakken. Et par sikre trick til at få en modstander i vandet, er enten at komme bagfra og skubbe på skulderen, eller at foregive at skulle trække modstanderen, og derefter skubbe.

Jeg håber at ovenstående blogindlæg gav et overblik over kajakpolo regler hos Bryggens Kajakpolo, ellers er spørgsmål altid velkommen via mail.

Skriv en kommentar

Gå ikke glip af denne oplevelse

Spørg os om alt

Send email