Polterabend traditioner

Hvad er polterabend traditioner, og hvad skal man som arrangør huske på et polterabend? Se mere herunder.

Historien om polterabend

Polterabend er en tradition der faktisk stammer helt tilbage til 500 år før kr. fødsel. Her var det aftenen før at man knuste lertøj for at fordrive den onde poltergejst.

I 1940/50’erne tog polterabend tradionen igen fart i Tyskland, hvor det var en slag festmiddag arrangeret af gommerns far. Polterabend kommer af  af de to tyske ord Poltern og Abend, der betyder henholdsvis larme og aften.

Polterabend traditioner kom til Danmark i starten af 80’erne, og har taget fart derefter. Nu til dags kan man vel ikke slippe uden om at holde polterabend hvis en af vennerne eller veninderne skal giftes.

Hvad gør man

Vi har skrevet et rigtig godt og overskueligt blogindlæg om polterabend planlægning, gode tips og tricks hertil. Det er bestemt værd at læse hvis du skal til at planlægge et polterabend. Der står alt om hvem der skal med, hvad man skal huske på et godt polterabend osv.

Sidste aften med kliken

Polterabend traditionen er jo sidste aften ude med kliken, inden man skal hellige sig familien. I England varer et polterabend en hel weekend, og det er normalt at man tager væk fra den by man bor i, gerne udlands. Rygterne går på at 25% af engelske polterabends bliver holdt uden for Englands landegrænser. Så vildt behøver det ikke at være i Danmark, nærmere alt med måde.

Mange muligheder

Der er rigtig mange muligheder når man skal arrangere et polterabend, nogle vælger fuld fart, andre holder det mere simpelt. De fleste steder der tilbyder events til polterabend er samlet her: polterabend.dk. Det kan klart anbefales at tage et kig derinde, og få et overblik.

De bedste råd vi kan give er at afholde et polterabend i den ånd som ham eller hende der skal giftes ønsker. Og lad nu være med at lave farlige ting, ingen brækkede arme eller ben til brylluppet.

Godt polterabend herfra!

Læs mere om polterabend til piger.

Skriv en kommentar

Gå ikke glip af denne oplevelse

Spørg os om alt

Send email